Meritter

Sertifikat og Championat:

Bare kaniner som er eliteklassifisert i grenene som inngår i NM og som er registrert i Norges Kaninhoppforening har lov til å erobre sertifikat, championat eller andre titler.

Championat:

Kaniner som har fått 3 sertifikat i samme gren får championtittel. Men sertifikatene må være tatt i minst to forskjellige klubber eller ved konkurranser/mesterskap arrangert av NKHF. Bare ett championat pr kanin og gren deles ut, og bare i de grener som inngår i NM. Det deles ut en sløyfe per championat. Kaniner som har fått Championat i en gren får tittelen Champion (CH), to grener får tittelen Great Champion (GT CH), tre grener gir tittelen Super Champion (S CH) og fire grener gir tittelen Grand Champion (GD CH).

Årets hoppekanin:

Den kaninen som i løpet av året har samlet flest poeng utpekes i Norges Kaninhoppforening til Årets hoppekanin. Ved likt antall poeng vinner den kaninen som har samlet flest antall høyeste poeng, nest høyest osv. Poeng til Årets Hoppekanin kan vinnes innom de grenene som inngår i NM og minst 8 kaniner må ha deltatt. For at poeng til Årets Hoppekanin skal bli utdelt, må konkurransen være åpen for alle medlemmer i Norges Kaninhoppforening. Premie i form av diplom deles ut av Norges Kaninhoppforening.

Årets seierskanin:

 Den kaninen som i løpet av året har fatt flest antall sertifikat blir innen Norges Kaninhoppforening tildelt tittelen Årets seierskanin. Ved likt antall sertifikat vinner den kaninen som i første omgang har fatt sertifikat ved NM, deretter tas det hensyn til flest antall andreplassen, tredjeplassen osv. Premie i form av diplom deles ut av Norges Kaninhoppforening.

Årets lengde og høyde kanin:

Den kaninen som i løpet av året har utmerket seg spesielt i grenene høyde og lengde, blir innen Norges Kaninhoppforening tildelt følgende titler:

Årets høydekanin: Årets beste høyderesultat.

Årets lengdekanin: Årets beste lengderesultat.