Konkurranser

Det arrangeres konkurranser over store deler av landet hele året, med varierende hyppighet. Vi har konkurranser både innendørs og ute. Størst aktivitet er det vår, sommer og tidlig høst. Oversikt over konkurranser finner du på Skuttli. Dette er systemet som brukes til blant annet alt som har med konkurranser å gjøre. Dette finner du her: www.skuttli.com Norgesmesterskap utlyses i tillegg i Tidsskrift for Kaninavl (TK), som sendes ut til alle medlemmer.

For å delta på konkurranser må man være medlem i Norges Kaninavlsforbund (NKF). De fleste blir det ved å melde seg inn i et lokalt avlslag/hoppegruppe som er tilknyttet NKF (eller direkte i NKHF). Men det er også mulig å være direktemedlem i forbundet. For å delta i kaninhopping må man deretter opprette en profil i Skuttli. Her vil det bli bekreftet av kasserer i din klubb at du er medlem og dermed har rett til å delta. 

Kaninene man skal delta med, må også være registrert i Skuttli. Registreringen koster kr 40 pr kanin. Dette betales til klubben din, som igjen betaler det videre til Norges Kaninhoppforening (NKHF).

Når alt dette er på plass er det bare å komme i gang. All påmelding foregår også i Skuttlig og alle resultater registreres også der. Som du ser er dette det aller viktigste verktøyet vi har i sporten, så det er lurt å gå inn og gjøre seg litt kjent først som sist.