STARTE HOPPEKLUBB

Hva trengs?
• Noen som kan organisere og tilrettelegge.
• Potensielle kaninhoppere som er minst 7 år.
• Kaniner som er eldre enn 4 måneder, men heller ikke for gamle. Rase, stamtavle og farge spiller ingen rolle, men angorakaniner er ikke egnet. Flere og flere hoppere satser på kaniner på hoppebanen som også er fine på utstilling.
• Et treningslokale. Det kan f.eks. være en låve, et tilfluktsrom, et lagerlokale eller en ridehall. Alternativt kan man satse på utendørs trening, men det kan bli vanskelig å holde aktiviteten i gang i vinterhalvåret. Hvis dere har problemer med å finne et egnet lokale, er det mulig at kulturkontoret i din kommune kan hjelpe deg.


Utstyr:
Noe utstyr må til for at det skal bli vellykket, men det går an å gjøre det enkelt og rimelig ved hjelp av litt egeninnsats.
• Hinder: Trenger ca 10 til å begynne med. Da har man nok til to korte treningsbaner, og hinderne kan utgjøre en konkurransebane når det trengs. Hinder kan kjøpes, men det er helt OK å lage dem selv også. Ellers kan man hente inspirasjon til hinderbygging på Turids Kaninhinder, www.libraartic.com og www.benie.dk. (Sistnevnte er dansk – se etter kaninspring). Disse stedene selger også hinder om man ønsker å kjøpe.
• Tepper: Trengs hvis underlaget er ”grovt” (betong/asfalt/grov grus) eller hvis gulvet er glatt. Mange muligheter. Forsøk å få tak i noe som er på salg. Nålefilt eller terrassegress er OK. Likedan rimelige ensfargede tepper med kort floss. Vi anbefaler enheter på 1 X 4m. Det gir størst fleksibilitet. Dere trenger 4 stk. til å begynne med. (Alternativt kan man bruke gamle plastryer eller filleryer med antiskliteppe under)
• Kaninseler godkjent for kaninhopping finnes i mange dyrebutikker eller hos diverse seleleverandører. Linker finner man under Siden – Linker. De fleste kaniner liker å hoppe når de kommer i gang. Tålmodighet er viktig.

Medlemskap:
Hopperne må være medlemmer i NKF (Norges Kaninavlsforbund) når de skal delta i offisielle konkurranser. Det vil være naturlig om hoppeklubben samarbeider med og er underlagt sitt nærmeste kaninavlslag. Alternativt kan klubben være direkte underlagt NKHF. Kontakt styret i NKHF for mer informasjon.
Libra Artic har utgitt en bok om kaninhopping (på svensk) om det skulle være av interesse.
Styret i NKHF står til disposisjon dersom dere trenger råd og veiledning.


Skrevet av Torild Rosenvinge